Γνωρίστε με

Πελαγία Θεοχάρη

Λατρεύω τον λόγο και τις λέξεις. Αγαπώ τις εικόνες και τα σύμβολα. Θαυμάζω την δύναμη και την ισχύ που επιδεικνύουν στο να τροποποιούνται και να μετουσιώνονται. Αναπνέω τα βιβλία που με δημιούργησαν, και που πλέον δημιουργώ με την σειρά μου. 

Αισθάνομαι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Από την οποία όλα προέρχονται και όλα επιστρέφουν. Και με όλα αυτά δημιουργώ κόσμους δικούς. Και βοηθώ όποιον βαθιά το επιθυμεί να πλάσει τους δικούς του.

Γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1970 στην Λαµία. Εκεί ολοκλήρωσα την πρώτη μου επαγγελµατική εκπαίδευση και κατάρτιση στην δημοσιογραφία το 1989, την εποχή της πρώτης ελεύθερης ελληνικής ραδιοφωνίας. Εργάστηκα στο ιδιωτικό και δηµοτικό ραδιόφωνο Λαµίας περνώντας από όλα τα πόστα. 

 Ακολούθησαν σπουδές τεχνικών πωλήσεων, marketing, δημοσίων σχέσεων, ιστορίας, αρχαιολογίας, βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών. Για πάνω από τρεις δεκαετίες εργάστηκα ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών, υπεύθυνη σπουδών στην ιδιωτική πρωτοβάθµια και δευτεροβάθµια εκπαίδευση καθώς και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερµανία. Εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές εναλλακτικών θεραπειών, αρχές νευρογλωσσικού προγραµματισµού αλλά και σε τεχνικές αυτοβελτίωσης.

Υπηρέτησα τον λόγο από διάφορες θέσεις εργασίας, συμμετέχοντας σε ανθολογίες αλλά και παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς δημιουργών. Μα και ως ηθοποιός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Charite, στο Θέατρο Ramba Zamba ως εθελόντρια στο μουσικό και θεατρικό εργαστήρι και στην ειδική θεατρική ομάδα στον χώρο του Kulturbrauerei πάνω από το ιστορικό Franz Club στο Βερολίνο. 

Παράλληλα τον εξύμνησα στην λογοτεχνία εκδίδοντας το πρώτο μου βιβλίο-αφιέρωμα στο όνομά του. Είμαι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και του AGD (Allianz deutscher Designer). Ως εκδότρια εμφανίστηκα για πρώτη φορά το 2011 με την εφημερίδα BreakFree στο Χαλάνδρι. Είμαι μέλος του Ανεξάρτητου Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίων.

Το Μάρτιο του 2020 ίδρυσα το εργαστήρι Λόγου & Εικόνας "Wort & Bild" στο Βερολίνο κι έναν χρόνο αργότερα δημιούργησα τον μινιόν Εκδοτικό Οίκο "Λόγου Χάριν" στο Χαλάνδρι. Από τον Ιούνιο του 2020 κινούμαι µεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και Λαµίας και είμαι πρόθυμη να ταξιδέψω οπουδήποτε χρειαστεί για τις ανάγκες σοβαρών συνεργασιών 

Βιβλιογραφία 

 • Λόγος, Ποιητική Συλλογή, Λαμία 2004.

 • Ποίηση, Συλλογική Έκδοση, Θεσσαλονίκη 2005.

 • Τηρουμένων των Αναλογιών, Συλλογική Έκδοση, Ομάδα Βασίλη Αλεξάκη, Εκδόσεις Πλέθρον, Αθήνα 2017.

 • Μέρες 2020, Συλλογική Έκδοση, Εκδόσεις Παράξενες Μέρες, Ηράκλειο 2020.

 • Ποιήματα, Συλλογική Έκδοση, Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Χανιά 2020.

 • Ντίλι Ντίλι, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την ελληνική μας παράδοση, σειρά τα Δημώδη, ελληνοαγγλική έκδοση, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2021.

 • Ντίλι Ντίλι, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την ελληνική μας παράδοση, σειρά τα Δημώδη, ελληνογερμανική έκδοση, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2021.

 • Ντίλι Ντίλι, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την ελληνική μας παράδοση, σειρά τα Δημώδη, ελληνορωσική έκδοση, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2021.

 • Ντίλι Ντίλι, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την ελληνική μας παράδοση, σειρά τα Δημώδη, ελληνοκινεζική έκδοση, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2021.

 • Ντίλι Ντίλι, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την ελληνική μας παράδοση, σειρά τα Δημώδη, ελληνική έκδοση, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2022.

 • Ντίλι Ντίλι Ντίλι, θεατρικό έργο σε δύο εικόνες, σειρά τα Θεατρικά, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2022.

 • Τα ζώα μιλούν ξένες γλώσσες, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2022. (υπό έκδοση)

 • Θεραπευτική νηστεία, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2022. (υπό έκδοση)

 • Βατζιτζέο Βατζιτζό, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την ελληνική μας παράδοση, σειρά τα Δημώδη, ελληνοαγγλική έκδοση, Εκδόσεις Λόγου Χάριν, Χαλάνδρι 2022. (υπό έκδοση)

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας?

Συμπληρώστε δίπλα το email σας και θα σας ενημερώνουμε για ό,τι νέο προκύπτει