Business Simulation

Business Simulation 

Προσομοιώσεις στα Γερμανικά και στα Αγγλικά για συνέντευξη εργασίας ή για πρακτική εξάσκηση επαγγελματική ή φοιτητική

Από το 1996 ξεκίνησα επίσημα την ενασχόλησή μου στον χώρο της επαγγελματικής προσομοίωσης στο Βερολίνο. Εξειδικεύτηκα τόσο στην ομαδική όσο και στην προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη σε τρεις βασικούς και σημαντικούς τομείς:

 • στην προσομοίωση για συνέντευξη εργασίας, στα Ινστιτούτα Μετεκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτησης «FUBe» και «ZUKO».
 • στην προσομοίωση για επαγγελματική/φοιτητική πρακτική εξάσκηση για τους φοιτητές ιατρικής των Πανεπιστημίων «Humboldt zu Berlin» και «Freie Universität» σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική του «Charité - Universitätsmedizin Berlin», με αντικείμενο μελέτης ιδιαίτερες περιπτώσεις ασθενών και την επικοινωνία μαζί τους, τόσο στα πλαίσια των σπουδών τους όσο και στο πλαίσιο των εξετάσεων εξαμήνου.
 • στην προσομοίωση επαγγελματικής πρακτικής ιατρών σε σχέση με την αλληλεπίδρασή τους με ασθενείς και πελάτες, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης επικοινωνίας (Kommunikationstraining) ιατρών από ολόκληρο τον κόσμο.
 • και την προσομοίωση επαγγελματικής πρακτικής, small talk και επαγγελματικής καθημερινότητας για γραμματείς διοίκησης, προσωπικό ΙΤ, υπαλλήλους τηλεφωνικού marketing, εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων.

Προσομοίωση συνέντευξης

Η συνέντευξη είναι συνήθως το τελευταίο βήμα της διαδικασίας επιλογής προσωπικού που αφορά στην προσωπική επαφή με τον υποψήφιο. Αυτό μπορεί να γίνει δια ζώσης, τηλεφωνικά, μέσω κάποιας βιντεοκλήσης ή και συνδυαστικά, ανάλογα με τις πρακτικές της εταιρείας. Όταν ο υποψήφιος κληθεί για μια συνέντευξη έχει ήδη πετύχει μια μεγάλη νίκη. Σε αυτό το σημείο η σωστή επικοινωνία, η ευστοχία στις απαντήσεις, η διαθεσιμότητα, η εσωτερικότητα, η ευστροφία και η διακριτικότητα στον χειρισμό της συνέντευξης παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στην πρόσληψή του.

Μπορώ να σας βοηθήσω στην επίτευξη αυτών των στόχων ως εξής:

 • ενισχύοντας την θετική εντύπωση που πετύχατε μέσω του βιογραφικού σας
 • προσφέροντας την κατάλληλη προετοιμασία για μια άψογη επικοινωνία αλλά και έκφραση των σκέψεων, ιδεών και αξιών σας, για μια επιτυχημένη συνέντευξη
 • παρέχοντας εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για την κατάλληλη προετοιμασία σε όλα τα σημεία της συνέντευξης
 • βάζοντας στο μικροσκόπιο πιθανές ερωτήσεις "παγίδες" και προετοιμάζοντας τις καταλληλότερες απαντήσεις
 • βελτιώνοντας την στάση του σώματος, την τοποθέτηση της φωνής, την ομιλία, το βλέμμα και τις μικροεκφράσεις, τις γλωσσικές ιδιαιτερότητες
 • χρησιμοποιώντας σημαντικά εργαλεία διαχείρισης του άγχους ειδικά προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες
 • αποκτώντας ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων ενδιαφερομένων

Όλα αυτά σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά. Καλέστε με ή στείλτε μου μήνυμα για να κλείσουμε ένα ραντεβού με την προσωπική σας επιτυχία.

Προσομοίωση πρακτικής εξάσκησης για νέους επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές:

Είτε είστε νέος επαγγελματίας, είτε φοιτητής ή μαθητής η προσομοίωση πρακτικής εξάσκησης μπορεί να είναι η λύση για την επιτυχία στην νέα εργασία, στις εξετάσεις, στην απόδοση σε σημαντικούς διαγωνισμούς, αγώνες ή παραστάσεις μεταξύ άλλων. Η προσομοίωση με απτά παραδείγματα και εξάσκηση στρατηγικών πάνω στην εκάστοτε κατάσταση βοηθάει τους συμμετέχοντες στους παρακάτω τομείς:

 • στην μαθησιακή αποτελεσματικότητα:

Οι γνώσεις αποκτιούνται με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με άλλες στρατηγικές μάθησης ενώ πολύπλοκες καταστάσεις γίνονται άμεσα και αποτελεσματικά κατανοητές.

 • στην διαχείριση χρόνου:

Οι φοιτητές ή οι νεαροί επαγγελματίες χωρίς επαγγελματική εμπειρία αναπτύσσουν δεξιότητες διαχείρισης χρόνου οι οποίες τους επιτρέπουν να βιώσουν τη διαχείριση προθεσμιών ή άλλες καταστάσεις υψηλής πίεσης. Αναπτύσσουν δεξιότητες ενσυναίσθησης και καλύτερης επικοινωνίας με τους απέναντί τους.

 • στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς κινδύνους:
  Μια επιχειρηματική προσομοίωση επιτρέπει στους συμμετέχοντες να βιώσουν διάφορες επαγγελματικές καταστάσεις χωρίς τον πιθανό κίνδυνο που σχετίζεται με αυτές τις περιστάσεις. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν από τα λάθη τους χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες των αποφάσεών τους.
 • στην αποτελεσματικότητα της δράσης:

Ακολουθώντας τα σωστά βήματα και ελέγχοντας τις στρατηγικές και το αποτέλεσμά τους ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα σύμφωνα με τους ορισμένους στόχους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα αυτά και την δυνατότητα προσαρμογής τους στις δικές σας ανάγκες, βρίσκομαι στην διάθεσή σας.

Προσομοίωση επαγγελματικής πρακτικής:

Η προσομοίωση επαγγελματικής πρακτικής είναι μια διαδραστική μαθησιακή εμπειρία κατά την διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες βιώνουν παρόμοιες επιχειρηματικές καταστάσεις με την πιθανή πραγματικότητα στον πραγματικό κόσμο. Αναπτύσσουν τις ατομικές τους δεξιότητες που σχετίζονται με το αντικείμενό τους και εξελίσσονται. Δοκιμάζουν τη γνώση και την επιχειρηματική οξυδέρκειά τους σε μια δραστηριότητα υποθετικής κατάστασης ή αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο ζήτημα. Αυτές οι δραστηριότητες τους βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και συνεργασίας.

Με μια ποικιλία ασκήσεων και πρακτικών οι συμμετέχοντες βιώνουν καθηλωτικές μαθησιακές εμπειρίες που τους επιτρέπουν να βιώνουν επαγγελματικές καταστάσεις χωρίς τον κίνδυνο της αποτυχίας. Η εξάσκηση αυτή:

 • βελτιστοποιεί τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων
 • ομαλοποιεί τη συνεργασία και την ομαδική εργασία
 • δημιουργεί ένα περιβάλλον χωρίς κινδύνους
 • διευκολύνει τη βιωματική μάθηση
 • διατηρεί τους συμμετέχοντες σε κατάσταση αφοσίωσης και μάθησης
 • δημιουργεί μια μίμηση πραγματικών συνθηκών

Ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες; Στείλτε μου μήνυμα ή καλέστε με για να κλείσουμε ένα ραντεβού.

Οι προαναφερόμενες υπηρεσίες πραγματοποιούνται online μέσω zoom ή skype. Υπάρχει και η δυνατότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης και προσομοίωσης κατόπιν συμφωνίας στον χώρο σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ξένες γλώσσες

Υπηρεσίες Μετάφρασης

Άλλαξέ το!

Αγωγή Προφορικού Λόγου 

Σας ενδιαφέρει; Επικοινωνήστε μαζί μας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.