Περισσότερα για εμένα και τη διδασκαλία Γερμανικών & Αγγλικών

Θέλετε να μάθετε ή ... να ξέρετε Αγγλικά & Γερμανικά

Για πάνω από εικοσιπέντε χρόνια εργάζομαι ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών (γερμανικά-αγγλικά) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία.

Παράλληλα υπηρέτησα την διδασκαλία επί σειρά ετών ως υπεύθυνη σπουδών στην ιδιωτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε Κέντρα Επαγγελματικής Αποκατάστασης και Μετεκπαίδευσης καθώς και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Στην Ιατρική Σχολή του Charite του Βερολίνου συμμετείχα στην ομάδα εκπαίδευσης επικοινωνίας και εξάσκησης ρόλων για ιατρούς και σπουδαστές ιατρικής για έξι χρόνια. Εκπαιδεύτηκα ως Mentor για σπουδαστές και νέους επαγγελματίες σε κρατικό πρόγραμμα στο Βερολίνο.

Οι σπουδές μου στο Humboldt Universität zu Berlin στην κλασσική Αρχαιολογία και Κοινωνική Ιστορία αλλά και στο F.U. Berlin στις Νεοελληνικές και Βυζαντινές Σπουδές με παράλληλη εστίαση στην μετάφραση με έφεραν πιο κοντά μεταξύ άλλων σε τεχνικές Γλωσσολογίας πάνω στην διδασκαλία ξένων γλωσσών. Το ίδιο διάστημα διδάσκοντας η ίδια αγγλικά, γερμανικά και αγγλικά σε ανθρώπους διαφόρων εθνοτήτων και κουλτούρας περιέλαβα στις τεχνικές μου πολλαπλές οπτικοακουστικές ασκήσεις σε συνδυασμό με γνώσεις συγκριτικής γλωσσολογίας με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Είμαι κάτοχος Practitioner στο NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός), στο EFT (Emotional Freedom Techniques) και Assertiveness Coach.

Ως ιδιοκτήτρια Κέντρων Ξένων Γλωσσών στον Νομό Φθιώτιδας και Αττικής αλλά και από την αρχή της καριέρας μου εμπλούτισα τα μαθήματα ξένων γλωσσών με θέατρο, λέσχες ανάγνωσης λογοτεχνίας, εφημερίδες της τάξης, χορωδίες, ραδιοφωνικές εκπομπές, κινηματογραφικές λέσχες κι όλα αυτά στην εκάστοτε γλώσσα εκμάθησης των μαθητών όλων των ηλικιών. Ίδρυσα τμήματα Tandem, εναλλαγής της γλώσσα επικοινωνίας από την μητρική μας στην γλώσσα εκμάθησης για ελληνόφωνους, γερμανόφωνους και αγγλόφωνους συμμετέχοντες. Εκπαιδεύτηκα στην online διδασκαλία με διαδραστικές και επικοινωνιακές μεθόδους.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας?

Συμπληρώστε δίπλα το email σας και θα σας ενημερώνουμε για ό,τι νέο προκύπτει